Нова издънка за Аржентина , ето как биха могли да се класират


Срамна загуба за Аржентина във втория кръг от групите на Световното Първенство. “Гаучосите” отстъпиха с гръмкото 0-3 от Лука Модрич и компания. Аржентина записаха загуба с 0-3 от страхотния отбор на Хърватия късно снощи и вече ще трябва да се надяват на добро стечение на обстоятелствата в останалия мач от тяхната група , в който определено ще ”викат” за Нигерия в мача им срещу Исландия.

За да се класира Аржентина , трябва да се случат поне 3 неща – Нигерия да победи Исландия днес(начало на мача 18:00) , и в последния кръг Аржентина да победи Нигерия , а Исландия да НЕ победи Хърватия. Така Аржентина ще се нареди на второ място в крайното класиране в групите и ще се класира за осминафиналите на световното първенство. Общо взето , за Аржентина ще има надежда , ако днес Нигерия победят Исландия. Ето какви главоболия може да донесе една пропусната дузпа(Меси срещу Исландия в първия мач). Ако Меси беше отбелязал и Аржентина бяха взели трите точки , сега нямаше да са в такава изненадваща позиция.
Дали Аржентина ще са първия от световните колоси , който ще отпадне в групите тази година? Дали Германия ще ги последва с нова издънка(Германия загубиха първия мач и днес излизат срещу Швеция) ? Предстои да разберем.