ЦСКА София – Левски тази седмица! Анализ и прогноза за дербито


Отборите на ЦСКА София и Левски излизат в поредното дерби на 29 Септември Събота от 17:00 часа на Национален стадион “Васил Левски”.

И двата отбора се представят доста убедително този сезон и респективно заемат първите две места във временното класиране , което само по себе си е изненада ако гледаме статистиката и какво беше класирането в последните няколко сезона от това първенство.

Залогът тук е голям – победа в дербито от един от двата отбора със сигурност ще донесе на отбора първото място във временното класиране.И Левски , и ЦСКА са с еднакви показатели до момента – 7 победи , 1 равенство , 1 загуба.ЦСКА са допуснали само 3 гола в цели 9 мача , което показва че допускат средно по 1 гол на всеки 3 мача.Левски са допуснали 6 гола.Символичните домакини са най-резултатния отбор в първенството до този момент с вкарани 18 гола за 9 мача, Левски пък са веднага след това в класирането по този показател с отбелязани 16 попадения.

Този мач винаги носи голям заряд със себе си , и по принцип моментната форма на двата отбора почти никога не е имала значение , когато играят един срещу друг. Букмейкърите дават леко предимство на символичните домакини ЦСКА София .
Нашето мнение относно развоя на този двубой е , че очакваме нискорезултатен мач и съответно повече битка в средата на терена и с оглед добрата защита и на двата отбора, избираме залог от типа под 2,5 гола в срещата.